Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on google
Rimske terme

Terme v Sloveniji: Rimske terme

Rimske terme, narejene v slogu starih Rimljanov, so še posebej zanimive za romantičen oddih v dvoje. Zaradi romantičnega vzdušja in sodobnih konferečno-banketnih prostorov so Rimske Terme priljubljene tudi za poroke.

Ponudba v Rimskih Termah

Wellness center Amalija ponuja unikatne notranje in zunanje termalne bazene, zasnovane po vzoru rimskih kopališč. Poleg tega so na voljo termalne kopeli za eno ali dve osebi, Dežela savn Varinia z raznolikimi savnami in solno sobo z haloterapijo, pestra ponudba masaž, lepotni salon za nego telesa in obraza s profesionalnimi kozmetikami, fitnes center, frizerski salon ter medicinski center Valetuda.

Rimske terme
Romantični oddih v dvoje

Zanimiva zgodba

Zdravilne vrelce s termalno vodo so na tem območju odkrili že Rimljani leta 39 pr.n.št. Na mestu zdravilišča so bili najdeni spomeniki zaobljub, posvečeni rimski boginji zdravja Valetudi. Priljubljene so bile terme tudi po letu 1840., ko jih je v imenu svoje žene Amalije kupil tržaški veletrgovec Gustav Adolf Uhlich. Na bazene z zdravilno termalno vodo so hodile kraljevske družine, pripadniki višjih slojev in visoki vojakški častniki. V začetku 21. stoletja je bilo kopališče prenovljeno v sodoben zdravilno – sprostitveni center.

Rimske terme
Termalni bazeni v slogu starih Rimljanov

Namestitev v Rimskih Termah

Rimske Terme nudijo namestitev v treh vrhunskih hotelih:

  • Hotel Rimski Dvor **** z 43 luksuzno opremljenih enoposteljnih ter dvoposteljnih sob in apartmajev
  • Sofijin Dvor **** z 68 dvoposteljnih sob in suit
  • Zdraviliški Dvor **** z 76 eno ali dvoposteljnih sob in apartmajev.

Nekatere ekskluzivne suite iso opremljene s savnami, masažnimi kadmi in okroglimi posteljami.

Rimske terme
Suita z masažno kadjo in finsko savno

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Posts

Top 15 francoskih smučišč
France

Top 10 skijališta u Francuskoj

Koje skijalište odabrati?

Svi znamo da su francuska skijališta sinonim za nepregledne kilometre staza i ogromne količine snijega. No kako među mnogobrojnim skijalištima u francuskim Alpama izabrati ono pravo, po mom “guštu”?

Predstavljamo ti 10 najpopularnijih francuskih skijališta, od onih manjih i mirnijih – savršenih za obitelji i početnike, kao npr. Puy St. Vincent, Les Orres; pa sve do većih i razuzdanih, s dovoljno dinamičnog terena i za najzahtjevnije ovisnike o adrenalinu – poput Les 2 Alpes, Alpe d’Huez,…

Read More »