Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on google
Kronplatz photo by Dolomiti Superski

Katera smučišča ponujajo najboljšo vrednost za ceno smučarskih kart?

Odkrijte katere smučarske karte ponujajo najboljšo vrednost za denar

Nedavna raziskava, ki jo je izvedel priznani smučarski operater Sunweb, je razkrila evropska smučišča, ki ponujajo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno, ko gre za smučarske karte.

Ker cene smučarskih vozovnic še naprej naraščajo, je za smučarje in deskarje ključnega pomena, da poiščejo proračunu najbolj prijazne možnosti, da bodo njihove zimske počitnice cenovno dostopne.

Evo, kaj je raziskava razkrila o najboljših smučarskih destinacijah v Evropi in njihovih stroških:

  1. Dolomiti Superski, Italija (0,31 € na km): Na vrhu seznama najboljših smučarskih vozovnic v Evropi je območje Dolomiti Superski v Italiji, kjer boste plačali samo 0,31 € na kilometer proge. Ta vozovnica po ceni 373 € omogoča dostop do neverjetnih 1200 km smučarskih prog v 12 krajih v osupljivi regiji Dolomitov.

  2. Portes Du Soleil, Francija in Švica (0,49 € na km): Portes Du Soleil zaseda drugo mesto na seznamu, saj ponuja konkurenčno ceno 0,49 € na kilometer. To obsežno smučarsko območje se razteza tako med Francijo kot Švico in ponuja raznoliko paleto smučišč za raziskovanje.

  3. Sauze D’Oulx, Italija (0,56 € na km): Sauze D’Oulx v Italiji zagotavlja tretjo najboljšo vrednost za vaš denar s ceno 0,56 € na kilometer. To smučišče, ki se nahaja v regiji Piemont, ponuja izjemno donosnost naložbe za smučarje, ki iščejo cenovno ugodno, a vznemirljivo smučarsko izkušnjo.
Dolomiti Superski

Na drugi strani spektra:

  1. Vallnord Pal Arinsal, Andora (4,29 € na km): Vallnord Pal Arinsal v Andori velja za proračunsko najmanj prijazno možnost, saj stane vrtoglavih 4,29 € na kilometer. Kljub svojemu šarmu ponuja to smučišče le 63 km smučarskih prog, zaradi česar je stroškovno najmanj učinkovita izbira.

  2. Sölden, Avstrija (2,62 € na km): Sölden v Avstriji prav tako ne ponuja veliko razkošja za vaš denar, s ceno vozovnice 2,62 € na kilometer za samo 144 km prog.

Medtem, ko se ta raziskava osredotoča na stroške na kilometer smučišča, je pomembno upoštevati, da različni smučarji dajejo prednost različnim vidikom svojih zimskih počitnic.

Nekateri morda upoštevajo skupne stroške vozovnice, drugi pa cenijo raznolikost in kakovost pred količino. Poleg tega ta raziskava ne upošteva smučanja izven prog, ki je za številne navdušene smučarje in deskarje zelo pomembno.

Puy Saint Vincent

Med najbolj priljubljenimi smučišči, ki jih ponujamo na MountVacation se cene smučarskih vozovnic glede na skupne kilometre prog obnesejo takole:

  1. Les Sybelles, Francija (0,81€ na km): na zmagovalnem mestu je smučišče Les Sybelles, ki ponuja čez 310 km prog in odlične namestitvene možnosti.

  2. Serre Chevalier, Francija (0,86€ na km): znano in uveljavljeno smučišče Serre Chevalier ponuja eno izmed najboljših razmerij cene in kvalitete med francoskimi smučišči. Obsega skoraj 370km prog ter slovi po šarmantnem mestecu Briancon z tradicionalnim alpskim vzdušjem.

  3. Valmeinier – Valloire, Francija (1,46€ na km): zlato sredino najboljše vrednosti za denar zaseda priljubljeno družinsko smučišče Valmeinier – Valloire s 160 kilometri prog.

  4. Les Orres, Francija (2,05€ na km): s sicer nekoliko slabšim razmerjem cene vozovnice glede na velikost smučišča (100km prog) je smučišče Les Orres zelo priljubljena destinacija za družine zaradi ugodne skupne cene ski paketa.

  5. Puy Saint Vincent, Francija (2,52€ km): Puy St. Vincent res sodi med manjša francoska smučišča z le 75km prog, a je kljub temu osvojil največ src naših smučarjev ter naš najbolj priljubljen ski paket.

Za pomoč pri izbiri popolnih smučarskih ali deskarskih počitnic nam piši na info@mountvacation.com ali nas pokliči na 01 810 73 78.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Posts

Top 15 francoskih smučišč
France

Top 10 skijališta u Francuskoj

Koje skijalište odabrati?

Svi znamo da su francuska skijališta sinonim za nepregledne kilometre staza i ogromne količine snijega. No kako među mnogobrojnim skijalištima u francuskim Alpama izabrati ono pravo, po mom “guštu”?

Predstavljamo ti 10 najpopularnijih francuskih skijališta, od onih manjih i mirnijih – savršenih za obitelji i početnike, kao npr. Puy St. Vincent, Les Orres; pa sve do većih i razuzdanih, s dovoljno dinamičnog terena i za najzahtjevnije ovisnike o adrenalinu – poput Les 2 Alpes, Alpe d’Huez,…

Read More »
Top 15 francoskih smučišč
France

Top 10 smučišč v Franciji

Katero smučišče izbrati?

Vsi vemo, da so francoska smučišča sinonim za neskončne kilometre prog, zagotovljen sneg in odlične snežne pogoje. Kako pa naj med neštetimi smučišči v francoskih Alpah izberem tisto, ki bo najboljše in najprimernejše za moj smučarski oddih?

V naslednjem pregledu vam predstavljamo 10 najbolj priljubljenih francoskih smučišč, pa naj gre za mirnejša in manjša smučišča, primerna za družine in začetnike, kot so Puy St. Vincent, Les Orres; ali pa velikane s pestro ponudbo in dovolj izzivov za vsakega ljubitelja adrenalina, kot so Les 2 Alpes, Alpe d’Huez,…

Read More »