Odgovori na pogosta vprašanja

1. Ali je za prevzem ključev potreben PCT pogoj?

V nastanitvenih obratih so lahko samo gostje, ki imajo ob prijavi (Ur. List RS, št. 63/21):

1)            Dokazilo o negativnem rezultatu testa na virus SARS-CoV-2 s testom PCR ali testom HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa (velja SMS; velja test iz EU);

2)            Dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujejo, da je od prejema:

a.            drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni, COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology najmanj 14 dni, CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni,

b.            prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca ali Covishield proizva-jalca Serum Institute of India/AstraZeneca preteklo najmanj 21 dni,

c.            odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag preteklo najmanj 14 dni;

3)            Dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni, razen, če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev, ali

4)            Potrdilo zdravnika, da so prebolele COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

Pogoj iz prejšnjega odstavka ne velja za osebe, ki še niso dopolnile 15 let in bivajo skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki v nastanitvenem obratu iz petega odstavka tega člena.

2. Kdaj lahko prevzamemo ključe namestitve

Prevzem ključev je v popoldanskih urah –  praviloma po 14. uri. Nekatere apartmajske nastanitve imajo predviden prevzem ključev šele po 16. uri.

Odjava iz nastanitve je v dopoldanskih urah – praviloma do 10. ure.

Prosimo upoštevajte, da je v vmesnem času potrebno sobo / apartma pripraviti za naslednje goste.

3. Ali je možno koristiti bazene pred prijavo v objekt?

Praviloma je na dan prihoda v termah v stop v bazene dovoljen po prijavi v objekt, zadnji dan pa je bazene možno koristiti  še cel dan, tudi po odjavi iz sobe. 

V primeru, da je dovoljen vstop v  bazene že pred prijavo v hotel, je to zapisano na potrditvi rezervacije pod popisom storitev, ki so vključene v ceno.

4. Spremembe in stornacije

Spremembe in stornacije se sporočajo pisno po e mailu  na info@mountvacation.com. V izogib nesporazumom ne pozabite navesti imena nosilca rezervacije ali številke rezervacije.

5. Kaj krije turistični bon

Turistični bon 2020 (TB) krije storitev najem ali nočitev z zajtrkom ter nekatere brezplačne storitve, ki so del paketa (npr bazen, savna, vstop v wellness…).  Novi turistični bon (BON21) krije  turistične in tudi gostinske storitve.

Nekateri ponudniki  omogočajo rezervacijo paketa s polpenzionom tudi na TB. V tem primeru vam bodo na recepciji razbili ceno na ceno večerje, ki jo je potrebno plačati (z gotovino, kartico ali BON21). Razliko je možno poravnati s turističnim bonom (TB).

Doplačil za turistično takso, prijavo, končno čiščenje, hišne ljubljenčke.. ni mogoče poravnati s turističnim bonom, ampak se plačajo z gotovino ali kartico. 

6. Kateri dokumenti in obrazci so potrebni za unovčenje turističnega bona

Lastni turistični bon je na osnovi osebnega dokumenta možno unovčiti na recepciji izbranega  objekta. Za prenešene bone je potrebno  prinesti vnaprej izpolnjene in podpisane obrazce.

Lastni bon je možno unovčevati po delih in pri različnih ponudnikih, prenešenega pa le v celoti. Podrobnejše informacije in obrazci so na voljo na  povezavi:  https://www.fu.gov.si/drugo/posebna_podrocja/turisticni_bon_in_bon21/

7. Kako se zabeleži plačilo rezervacije  s turističnim bonom

Pri namestitvah, ki omogočajo plačilo s turističnim bonom, bo sistem sam ponudil to možnost. 

Ker se plačilo s turističnim bonom izvaja ob prihodu na recepciji, je kot garancija prihoda potrebna številka kreditne kartice. Kartica ni vnaprej bremenjena, služi kot garancija za primer, ko je potrebno uveljavljati storno stroške. 

Od gostov, ki kreditne kartice nimajo, se zahteva plačilo kavcije v višini 50€. V tem primeru je potrebno poklicati naš klicni center na številko 01 – 810 73 78.

8. Ali je kavcijo možno kavcijo uveljaviti pri plačilu hotelskih storitev

Kavcije ni možno uveljavljati pri plačilu hotelskih storitev. Po povratku z destinacije bo vrnjena na vaš račun.

9. Na rezervaciji so zapisani storno stroški.  Kaj je to in kje je možno storno stroške preveriti pred rezervacijo?

Na osnovi rezervacije hotelir zablokira sobo za gosta. Če se gost ne pojavi na rezerviran datum ali če rezervacijo odjavi prepozno, hotelir  beleži izgubo, saj je na račun gostove rezervacije odbil druge zainteresirane. Vsak hotelir zato postavi lestvico storno stroškov, ki jih je – glede na  datum odpovedi – gost obvezan poravnati. Storno stroški so zapisani na potrditvi rezervacije, pred rezervacijo pa jih je možno  za vsako posamezno ponudbo  preveriti na povezavi »podrobnosti in  doplačila«. Pri telefonskih rezervacijah povprašajte referenta.

10. Kdaj se zaračunajo administrativni stroški 20€ ?

Pri obdelavi vsake rezervacije je vključena veriga ljudi in tehnologija, ki skrbijo, da je rezervacija izvedena pravilno v skladu z gostovim naročilom.  Če pride do stornacije rezervacije na gostovo zahtevo, se to delo obračuna v obliki administrativnih stroškov v višini 20€ .